SKOR Archief

Archief SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte
Het archief omvat informatie over circa 1.000 kunstwerken in de publieke ruimte, mede gerealiseerd en ondersteund door Praktijkbureau Beeldende Kunst, SKOR en de rijksoverheid. De bibliotheek van SKOR bood 4.000 titels op het terrein van kunst en de publieke ruimte. Deze zijn nu opgenomen in de bibliotheek van de Gerrit Rietveld Academie.

Naar aanleiding van de opheffing van SKOR zijn de bibliotheek en het archief in december 2012 in het bezit gekomen van de Gerrit Rietveld Academie. Momenteel wordt het SKOR Archief overgedragen aan het RKD. Het is nog steeds mogelijk om het SKOR Archief te bezoeken bij de Gerrit Rietveld Academie, maar dan moet er ruim van te voren een afspraak worden gemaakt.

Digital Helpdesk Art & Public Space
LAPS, wetenschappelijk instituut voor kunst en publieke ruimte biedt vanaf het voorjaar 2014 via dhaps.org onder meer informatie over standaardprocedures, nazorg van bestaande projecten en namen en profielen van bemiddelaars. De digitale helpdesk heeft tot doel concreet informatie te bieden over alles wat er op het gebied van publieke ruimte speelt, maar wil ook de ontwikkeling van gedachten en nieuwe ideeën mogelijk maken door de kruisbestuiving van alle participanten. De digitale helpdesk is deels open source: dit betekent dat informatie zowel gehaald als gebracht wordt.

Presentatie Digital Helpdesk Art & Public Space. Film en muziek door Claudine Arendt.

Indien u bij de Digital Helpdesk Art & Public Space geen antwoord kunt vinden op uw vraag, mailt u info@dhaps.org .