SKOR Archief

Bibliotheek en archief SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte
Het archief van SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte elke dinsdag open voor publiek. De bibliotheek en het archief zijn te bezoeken op de nieuwe locatie, Frederik Roeskestraat 115-117, Amsterdam.

Het archief omvat informatie over circa 1.000 kunstwerken in de publieke ruimte, mede gerealiseerd en ondersteund door Praktijkbureau Beeldende Kunst, SKOR en de rijksoverheid. De bibliotheek biedt 4.000 titels op het terrein van kunst en de publieke ruimte.

Naar aanleiding van de opheffing van SKOR zijn de bibliotheek en het archief in december 2012 in het bezit gekomen van de Gerrit Rietveld AcademieLAPS, wetenschappelijk instituut voor kunst en publieke ruimte zorgt voor de ontsluiting van kennis die in dit materiaal is opgeslagen, onder meer door het openstellen van de bibliotheek en het archief.

Bibliotheek en archief SKOR
Open: dinsdag van 10.00-17.00 (gesloten tijdens schoolvakanties en feestdagen)
Locatie: Frederik Roeskestraat 96, Amsterdam
Contact: info@laps-rietveld.nl

Digital Helpdesk Art & Public Space
LAPS, wetenschappelijk instituut voor kunst en publieke ruimte biedt vanaf het voorjaar 2014 via dhaps.org onder meer informatie over standaardprocedures, nazorg van bestaande projecten en namen en profielen van bemiddelaars. De digitale helpdesk heeft tot doel concreet informatie te bieden over alles wat er op het gebied van publieke ruimte speelt, maar wil ook de ontwikkeling van gedachten en nieuwe ideeën mogelijk maken door de kruisbestuiving van alle participanten. De digitale helpdesk is deels open source: dit betekent dat informatie zowel gehaald als gebracht wordt.

Presentatie Digital Helpdesk Art & Public Space. De film en muziek is gemaakt door Hugo Rocci.

Indien u bij de Digital Helpdesk Art & Public Space geen antwoord kunt vinden op uw vraag, mailt u info@dhaps.org (antwoord binnen 2 werkdagen).