Vacature Onderzoekscoördinator

PDF

Voor 24 uur per week (0,6 fte)
Per 1 februari 2020 (met een inwerkperiode vanaf half januari)

Het Lectoraat Art & Public Space van de Gerrit Rietveld Academie is per 1 februari 2020 op zoek naar een onderzoekscoördinator voor 24 uur per week.

Gerrit Rietveld Academie – Lectoraat Art & Public Space
Het Lectoraat Art & Public Space (LAPS) vervult drie rollen binnen de Gerrit Rietveld Academie en op het gebied van kunst en openbare ruimte.

– LAPS doet onderzoek naar het functioneren van kunst in de openbare ruimte en de manier waarop kunst openbaar wordt gemaakt. LAPS organiseert een onderzoeksgroep – de ‘kenniskring’ – die onderzoek naar kunst en openbare ruimte door docenten en externe deskundigen initieert, coördineert en bespreekt. Daarnaast voert een selecte groep onderzoekers in het kader van het onderzoeksprogramma ‘Making Things Public’ promotieonderzoek uit.
– LAPS richt zich op het uitbreiden en versterken van de onderzoeksstructuur binnen de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. LAPS wil een brug slaan tussen onderzoekspraktijk en onderwijs.
– LAPS levert een bijdrage aan de ontwikkeling, openbaarmaking en presentatie van kennis over kunst en openbare ruimte. LAPS werkt voor externe opdrachtgevers variërend van de overheid tot organisaties en freelancers. Daarnaast initieert LAPS zelf onderzoek en verspreidt het de resultaten daarvan via symposia, colleges, debatten, publicaties en tentoonstellingen. Ten slotte beheert LAPS de website www.dhaps.org en maakt deze toegankelijk voor het grote publiek.

Functie
Als onderzoekscoördinator ben je de spil in de organisatie van het lectoraat. Je hebt een coördinerende, organiserende en financieel begeleidende rol bij de uitvoering van het praktijkgerichte onderzoek door het lectoraat en anderen binnen en buiten de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. Je bent betrokken bij de opzet van een academiebrede onderzoeksstructuur, werkt nauw samen met de lector en zorgt voor een effectieve organisatie van de afdeling. Je bent binnen het lectoraat het aanspreekpunt voor alle zaken omtrent financiën en personeelszaken, en hebt dan ook vaak contact met de controller en hoofd personeelszaken van de academie. Bij externe (onderzoeks)opdrachten zorg je voor een soepel verloop van offerte tot oplevering van de opdracht. Bij projectsubsidies beheer je de financiën, personeelsplanningen en samenwerkingen vanaf het moment van aanvraag tot de eindverantwoording. Je bent met name op zakelijk vlak betrokken bij het lectoraat, maar gezien de kleinschalige organisatie is er ook ruimte voor een inhoudelijke inbreng.

Werkzaamheden
– Organisatorisch en financieel begeleiden van onderzoek
– Ondersteunen bij de opzet van een academiebrede onderzoeksstructuur
– Opstellen en bewaken van afdelings- en projectbegrotingen
– Opstellen en bewaken van (personeels)planningen
– Assisteren bij het opstellen van subsidieaanvragen
– Beheren en verantwoorden van toegekende projectsubsidies
– Beheren van externe (onderzoeks)opdrachten
– Verantwoordelijk voor interne en externe rapportages
– Mede aansturen van een projectcoördinator en communicatiemedewerker

Gevraagde kennis en ervaring
– Afgeronde relevante masteropleiding
– Affiniteit met kunst in de publieke ruimte en praktijkgericht kunstonderzoek
– Minimaal 5 jaar werkervaring, bij voorkeur als coördinator
– Ruime ervaring met het opstellen en bewaken van begrotingen en planningen
– Gericht op samenwerking met collega’s en externe stakeholders
– Goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels

Inschaling
Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling van 0,6 fte voor de duur van één jaar met mogelijkheid tot verlenging. De functie wordt gewaardeerd in schaal 9 (met uitzicht op schaal 10) van het CAO-HBO. Er is een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Een vergoeding voor reiskosten voor woon/werkverkeer is van toepassing vanaf een reisafstand van 10 kilometer. Vakantiedagen zijn conform de CAO en worden in de regel opgenomen in de collegevrije periodes van het studiejaar. De lector is de leidinggevende van de onderzoekscoördinator.

Reageren?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan uiterlijk 6 december 2019 een mail met motivatiebrief en CV aan: personeelszaken@rietveldacademie.nl

Sollicitatiegesprekken worden gepland in de week van 16 december 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.