21.06-30.09.2018

Public Art Amsterdam. Pay Attention Please!

PDF

11 toonaangevende Amsterdamse kunstinstellingen bundelen de krachten en tonen in de zomer van 2018 de rijkdom van de publieke ruimte van Amsterdam tijdens de manifestatie ‘Pay Attention Please!’

De afgelopen decennia veranderde de openbare ruimte van Amsterdam aanzienlijk en daarmee de ruimte die we met elkaar delen. Ambitieuze nieuwbouwprojecten, toerisme en bedrijvigheid hebben het aanzien van Amsterdam voorgoed veranderd. Wat niet iedereen weet, is dat Amsterdam ook een lange en spannende traditie van kunst in en voor het publieke domein kent. Elke buurt kent zijn eigen klassiekers, soms van harte gedragen door bewoners, soms flink bediscussieerd. Kunstenaars reageren met deze kunstwerken op de veranderende wereld om hen heen. Zij nodigen uit om de verhalen van Amsterdam te ontdekken en met andere ogen naar de samenleving te kijken. De manifestatie ‘Pay Attention Please!’ is een tentoonstelling van bestaande en nieuwe (tijdelijke) kunstwerken en interventies in de publieke ruimte. Door een inspirerend publieksprogramma met o.a. wandelroutes, verhalen, lezingen en performances worden de kunstwerken onder de aandacht gebracht. Behalve een tentoonstelling van kunst in de openbare ruimte is de manifestatie een ingang om de stad Amsterdam op een nieuwe, verrassende wijze te beleven.

Save the date!
Feestelijk openingsweekend
21—24 juni 2018

Pay Attention Please!
Ontdek de stad Amsterdam – Dwaal over de Zuidas, laat je verrassen in Nieuw West, leer de vele gezichten kennen van Noord, verken Oost, dwaal rond over de NDSM werf of bekijk de Wallen met frisse blik. Klik hier voor meer informatie.

Public Art Amsterdam is een tweejaarlijkse manifestatie in de publieke ruimte in Amsterdam. ‘Pay Attention Please!’ is de eerste editie.

Public Art Amsterdam is een initiatief van CBK Zuidoost, De Appel, Framer Framed, GET LOST- art route, Frankendael Foundation, LAPS / Gerrit Rietveld Academie, Stichting NDSM-werf, Oude Kerk Amsterdam, P/////akt, Stedelijk Museum en TAAK.