The Knight’s Move

seizoen 2014-2015

PDF

The Knight’s Move is een serie lezingen met toonaangevende, internationale sprekers die zich onderscheiden door ongebruikelijke, verhelderende en inspirerende visies op de stad, stedelijkheid en het publieke domein. Zoals de knight – het paard – zich over het schaakbord beweegt, over lopers, koningen en torens heen springend, zo wil The Knight’s Move het gesprek over de stad nieuwe impulsen geven.

Archief The Knight’s Move 2009-heden

Georganiseerd door Stroom Den HaagStedelijk Museum Amsterdam en LAPS, wetenschappelijk instituut voor kunst en publieke ruimte.

Sprekers voor het seizoen 2014-2015:

A Kassen
Woensdag 19 november 2014, 20 uur
Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag
Entree: € 5,- (voertaal Engels)
Donderdag 20 november 2014, 20 uur
Locatie: Stedelijk Museum Amsterdam
Entree: € 2,50 + entree museum (voertaal Engels)

Het Deense collectief A Kassen maakt performatieve installaties en sculpturen, vol humor en verrassende elementen. Hun ingrepen zijn soms zo subtiel en absurd dat ze niet of nauwelijks opvallen. In enkele gevallen voeren ze de acties zelf uit, maar meestal maken ze gebruik van figuranten, of van monsterlijke machines die ze zelf maken. Ze rekken de grenzen op tussen kunst en non-kunst, en gebruiken daarbij ook zelfontworpen systemen die de functie van objecten in een specifieke omgeving veranderen.

Ilka & Andreas Ruby
Woensdag 21 januari 2015, 20 uur
Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag
Entree: € 5,- (voertaal Engels)

Ilka & Andreas Ruby richtten in 2001 Textbild op, een communicatiebureau voor architectuur, en in 2008 Ruby Press, een uitgeverij gespecialiseerd in boeken over architectuur, kunst, en ander culturele praktijken die zich richten op de productie van ruimte in onze hedendaagse maatschappij. Zij houden zich bezig met hedendaagse architectuur en design, schrijven essays, ontwerpen boeken, stellen tentoonstellingen samen en organiseren symposia.

De lezing van Laura Kurgan op 28 en 29 mei is geannuleerd.

De 2014-2015 serie is georganiseerd door Stroom Den Haag in samenwerking met LAPS, wetenschappelijk instituut voor kunst en publieke ruimte en Stedelijk Museum Amsterdam uitgenodigd. Twee van de lezingen vinden ook plaats in Stedelijk Museum Amsterdam.

Media partners van The Knight’s Move 2014-2015 zijn The Pop-Up City en Open!

The Knight’s Move lezingen worden mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Haagse Bluf Fonds.