15:00-19:00, 23.09.2014

The Individual Parallel – Bilderberg Utopia

mini-symposium

Willem Oorebeek

PDF

Een  nieuw monumentaal kunstwerk, gevormd door een raster van in het donker subtiel opgloeiende stippen, siert sinds kort de gevel van het Parkhotel in Rotterdam: The Individual Parallel – Bilderberg Utopia van beeldend kunstenaar Willem Oorebeek. Het nieuwe werk van Oorebeek is een verrijking van de internationale beeldencollectie van Sculpture International Rotterdam (SIR) aan de entree van het ‘Museumkwartier’. Oorebeek (Pernis, 1953) maakte dit werk speciaal voor het Parkhotel in opdracht van SIR en BKOR (beiden onderdeel van CBK Rotterdam). De realisatie werd mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en gemeente Rotterdam.

Mini-symposium
Voorafgaand aan de feestelijk opening organiseren SIR en BKOR in de programmareeks Z-Files, Kunst en de Stad een mini-symposium waarin dit nieuwe werk van Willem Oorebeek centraal staat.  Oorebeek  geeft een voordracht over zijn nieuwe kunstwerk; kunsthistoricus en kunstcriticus Jeroen Boomgaard vertelt over dit nieuwe werk in de context van de SIR-collectie; en Saskia Stein (artistiek directeur NAiM/Bureau Europa in Maastricht) interviewt de kunstenaar over de positie van The Individual Parallel- Bilderberg Utopia binnen zijn oeuvre.

Specificaties kunstwerk
Titel: The Individual Parallel – Bilderberg Utopia
Kunstenaar: Willem Oorebeek
Jaartal: 2014
Locatie: hoek Rochussenstraat / Westersingel
Materiaal: composiet