19.02.2014

Debat kunst op de Rode Loper

PDF

Op 19 februari 2014 organiseert de Rode Loper een debat over de kunstvisie Rode Loper die onlangs is opgesteld door Henk de Vroom in opdracht van de gemeente Amsterdam.

Voor de ‘Rode Loper’ – de entree van de stad die loopt via het Damrak en Rokin en de Munt naar de Vijzelstraat en Ferdinand Bolstraat, bovenop het tracé van de Noord/Zuidlijn – is een kunstvisie opgesteld door de gemeente Amsterdam. Deze visie gaat over kunst op de Rode Loper. In deze visie wordt onder andere gezocht naar antwoord op de vraag:

Hoe kan kunst hier nóg meer tot haar recht kan komen, is er behoefte aan ‘nieuwe kunst’ en welke bijdrage levert kunst eigenlijk aan de openbare ruimte?

Debat
Op woensdagavond 19 februari gaat de stad Amsterdam in debat hierover met bewoners, ondernemers en kunstenaars. De kunstvisie wordt daarbij gepresenteerd door de opsteller ervan, Henk de Vroom. Het debat wordt geleid door Susanne Heering, panelleden zijn onder andere kunstenaar en publicist Hans van Houwelingen, stedenbouwkundige Ton Schaap, Willem Koster, voorzitter van ondernemersvereniging Rokin en Amsterdam City en een vertegenwoordiger van de stichting Beelden en Fonteinen langs de Rode Loper. Ook wethouder Freek Ossel en stadsdeelvoorzitter Jeanine van Pinxteren nemen deel aan het debat. Na afloop is er gelegenheid om na te praten in de sociëteit van Arti.

Klik hier om de kunstvisie Rode Loper in te zien en u aan te melden voor het debat.