12.12.2013

The Knight’s Move: Rowan Moore

Lezing 'Eternity is overrated'

PDF

Wat is de relatie tussen architectuur en erotiek, tussen macht en geld? Wat als architectuur zich laat leiden door de menselijke aspecten van het leven en van bestaande locaties, in plaats van dat ze gestuurd wordt door marketingstrategieën en architecturale heldhaftigheid? Dit is nu precies wat de Engelse architectuurcriticus Rowan Moore onderzoekt in zijn recente boek Why We Build. Voor diegenen die geleerd hebben dat de beste architectuur ‘tijdloos’ is, wees voorbereid op een lezing waarbij Moore stelt dat de eeuwigheidswaarde van architectuur zwaar overgewaardeerd wordt.

Donderdag 12 december 2013, 20:00 uur
Locatie: Stroom Den Haag, Hogewal 1-9, Den Haag
Reserveren noodzakelijk: www.stroom.nl, 070-3658985, info@stroom.nl
Entreeprijs: € 5,-
Voertaal: Engels

Rowan Moore werd als architect opgeleid aan Cambridge University, maar ging vervolgens de journalistiek in. Hij was redacteur van het architectuurtijdschrift Blueprint en heeft artikelen geschreven voor The Evening Standard en The Guardian. In 2002 volgde hij Lucy Musgrave op als directeur van de Architecture Foundation. Vanaf 2008 wijdt hij zich volledig aan onderzoek en journalistiek.

The Knight’s Move
Stroom Den Haag organiseert jaarlijks een aantal toonaangevende lezingen onder de noemer The Knight’s Move met internationale sprekers die zich onderscheiden door ongebruikelijke, verhelderende en inspirerende visies op de stad, stedelijkheid en het publieke domein. Zoals de knight – het paard – zich over het schaakbord beweegt, over lopers, koningen en torens heen springend, zo wil Stroom het gesprek over de stad nieuwe impulsen geven.

De volgende sprekers in seizoen 2014 zijn:
Jean-Louis Cohen – 23 januari 2014
Edward Skidelsky – 20 februari 2014

The Knight’s Move wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Haagse Bluf Fonds.