24.05.2013 - 08.09.2013

Cracking Cobra

Studenten onderzoeken het materiële en immateriële erfgoed van Cobra

PDF

Gedurende acht maanden hebben studenten van de Gerrit Rietveld Academie van de afdelingen Beeld en Taal, Grafische Vormgeving en fotografie zich verdiept in de Cobra beweging (1948-1951). Binnen dit programma reageren de studenten op het materiële en immateriële erfgoed van Cobra en het Cobra Museum als instituut. Onderwerpen relateren aan experimentele en spontane werkmethodes van Cobra, de aandacht voor (internationale) samenwerkingen, geschreven manifesten en de diverse disciplines binnen Cobra.

‘Cracking Cobra’ presenteert op 24 mei het onderzoek en de project voorstellen van studenten in de patio van het Cobra Museum voor Moderne Kunst. De projectvoorstellen zijn tijdelijke interventies die reageren op de bestaande tentoonstellingen en activiteiten van het museum. De interventies vinden en plein air in de zomer plaats vanaf 7 juni.

‘Cracking Cobra’ kwam tot stand binnen het Open Collectie programma van het Cobra Museum met de steun van het Mondriaan Fonds.

Deelnemers:
Conrad Bosshard (CH), Severin Bunse (D), Lilia Luganskaia (RU), Sonia Kazovsky (IL), Eriko Khalesi (JP), Carla Mia Peer (CH), Erika Roux (FR), Giulia Shah (NL), Szilvia Sztankovits (HU), Lisa Vlietstra (NL) Anne Marijn Voorhorst (NL)

Coördinator: Alexandra Landré