Poster N° 524

Exploring the Contemporary Poster

Rianne Petter & René Put

PDF

Poster N° 524 presenteert het visuele onderzoek naar het medium van de poster van grafisch ontwerpers René Put en Rianne Petter. Drie maanden verzamelde Petter en Put posters uit de hele stad Amsterdam, een totaal van 523 verschillende posters. Ze hebben zorgvuldig deze collectie bestudeerd en gedeconstrueerd, bepaalde elementen onderzocht, geïsoleerd , en daarna gereconstrueerd.

Poster N° 524 maakt duidelijk hoe het creatieve onderzoeksproces werkt, en is ontworpen zodat meer gegeneraliseerde betekenissen over posters en visuele cultuur zichtbaar worden gemaakt. Jeroen Boomgaard en Jouke Kleerebezems tekst verdiepen en contextualizeren Petter en Puts individualistische benadering, terwijl ze gelijktijdig de historische betekenis van posters in de publieke ruimte onderzoeken.

Lees de volgende teksten uit Poster N° 524 hier in het Nederlands:
“Cutting Straight Through 523 Posters” door Rianne Petter en René Put

“Permanent Signs of Transcience” door Jeroen Boomgaard

Rianne Petter & René Put, Poster N° 524Valiz, ISBN 978-90-78088-59-2