2012

Denken in kunst

Theorie en reflectie in het kunstonderwijs

Henk Borgdorff en Peter Sonderen

PDF

In Denken in kunst gaan elf kunstlectoren uit het Nederlands kunstonderwijs in op de vraag hoe theorie en reflectie functioneren ten opzicht van de praktijk van de kunsten. Welke rol spelen theorie en reflectie in het hedendaagse discours waarin onderzoek steeds belangrijker wordt? In deze bundel geven de elf kenners van het onderzoek in en naar de kunsten, en vertegenwoordigers van verschillende disciplines in de kunsten, antwoord om het gesprek over de toestand en toekomst van het kunstonderwijs zelf op gang te brengen. Daarmee is Denken in kunst het begin van het debat dat in het Nederlands kunstonderwijs actueel is.

Lees de volgende tekst uit Denken in Kunst hier:
“Het zoeken van regels die niet bestaan” van Jeroen Boomgaard 

Henk Borgdorff en Peter Sonderen (eds.), Denken in kunst. Theorie en reflectie in het kunstonderwijs, Leiden Publications, ISBN 978-90-8728-140-3