17-02-2012, 16.00 uur

Boekpresentatie Surface Research/Oppervlak Onderzoek

Henri Jacobs

PDF

Surface Research/Oppervlak Onderzoek is het resultaat van Henri Jacobs onderzoek tijdens de eerste Rietveld Research Residency van 2009-2011. De publicatie is een bespiegeling op het onderzoek en geeft inzicht in de totstandkoming van de Rietveld Research Residency. Met bijdragen van Henri Jacobs, Lucy Cotter, Jeroen Boomgaard en Ann Meskens.

Tijdens de boekpresentatie gaat filosofe Ann Meskens in gesprek met Henri Jacobs. Een plaats reserveren kan via info@nieuwdakota.com.

Surface Research/Oppervlak Onderzoek
15 Euro
Rietveld Publicatie
ISBN 978-94-91108-00-6
Voor meer informatie: www.gerritrietveldacademie.nl

Beeldend kunstenaar Henri Jacobs (1957) woont en werkt sinds 1993 in Brussel. Zijn werken zijn gepresenteerd in o.a. Brussel, New York, Parijs en Venetië. Sinds december 2003 tekent Henri Jacobs aan een gestage stroom tekeningen. Deze Journaaltekeningen schuiven met enige regelmaat aan in het Journaal hoofdstuk op zijn website: www.henrijacobs.be. Het zijn tekeningen waarin hij zichzelf exploiteert als beeldbank.

Ann Meskens (1965) studeerde wijsbegeerte en toegepaste ethiek aan de KU Leuven en de Universiteit van Nice. Ze geeft lezingen, werkt als radiocolumniste en schrijft voor diverse kranten en tijdschriften. Haar boek Tati belandde zowel op de longlist van de Socrates Wisselbeker 2006 als op de tiplijst van de ako Literatuurprijs 2006. Sinds 2010 is ze twee dagen in de week Writer-In-Residence op de Gerrit Rietveld Academie.

De Rietveld Research Residency is een samenwerking tussen het Mondriaan Fonds en de Gerrit Rietveld Academie.

Nieuw Dakota
Ms. Van Riemsdijkweg 41b – 1033 RC Amsterdam
Openingstijden: do-vr 11-19 en za-zo 11-17

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling Surface Research.